skip to navigation

Nr.Vorupør i Aarhus

Nr. Vorupør kommer til Godsbanen den 5. marts 2016 og bliver der måneden ud.

Med åbne sanser og et kamera har den århusiansk-snejstrupske forfatter og fotokunstner, Birgit Bach fulgt renoveringen af Nr. Vorupørs mole, opbygningen af havbadet og livet på og omkring molen i over et år. Det er blevet til udstillingen: ”En moles sjælebilleder – året rundt i Nr. Vorupør”.

Udstillingen består af en lang række billeder med tilhørende haikudigte og et diasshow. De smukke og interessante betonhuller i Nr. Vorupørs ny-renoverede mole er hovedmotivet i billedserien. Her kan man følge hullerne året rundt - fra de er åbne, til de fyldes op med beton, pudses og sidenhen lappes. Der opstår billeder, som udtrykker forgængelighed, forfald og stor poesi. Man kan i forvitringsprocesserne også få en fornemmelse af, hvor svært det er at kontrollere naturen – især ved Vesterhavet.

De i alt 64 haikudigte beskriver årets og livets gang på og omkring molen, landingspladsen og stranden. Hvert digt er på 3 linjer af 5,7 og 5 stavelser. Haikudigtenes stramme form harmonerer med de kvadratiske molehuller. Diasshowet bløder op på de stramme linjer og viser ligeledes årets gang i al sin mangfoldighed ved stranden i Nr. Vorupør.

Birgit Bach er uddannet folkeskolelærer, men har de sidste 14 år arbejdet selvstændigt som forfatter, sangskriver og forlægger sideløbende med deltidsjobs på Aarhus Universitet og i folkeskolen. Hun har både skrevet undervisningsbøger til to-sprogede børn og unge, børnebøger, børnesangbøger og børnemusicalen: ”Sørøver Søren og hans skrækkelige mor”. Hendes seneste udgivelser er et par fotobøger med tilhørende haikudigte: ”Ballehage strandhaiku” og ”Brabrand stihaiku”.

Birgit Bach har det meste af sit voksenliv fotograferet meget. Motiverne har de seneste år taget en mere kunstnerisk retning, hvor omdrejningspunktet hovedsageligt er ”det store i det små”. Begyndte at udstille billeder i juli 2015 og skal nu i gang med den 5. udstilling. Forfattersiden er dog ikke glemt. I udstillingen ”En moles sjælebilleder – året rundt i Nr. Vorupør” er digtene som noget nyt ikke udkommet i bogformat, men er blevet til skriften på væggen.

Fernisering med diasshow og musikalsk underholdning af John Nørgaard

I Litteraturcentret lørdag den 5. marts kl. 14-16.
til toppen

Presse

Download

Pressemeddelelse ↓

Fotos:

Birgit på molen i Vorupør ↓

Digte ↓

Molehuller ↓